“Domaće je domaće“ u lipnju u Shamperu

Lipanj je u našem restoranu u znaku domaćih proizvoda i izvrsnih jela koja se od njih pripremaju. Već sigurno znate da se u našoj ponudi nalaze četiri vrste naših pjenušaca, a to su šipon, rose, chardonnay i graševina. Uz pjenušac uvijek volimo odraditi kratku prezentaciju o hrani koja uz njih odgovara, a to je upravo ona pripremljena od domaćih lokalnih namirnica.

Posjetite nas u lipnju i upoznajte sve čari domaće kuhinje, jer će se posebna ponuda jela bazirati isključivo na namirnicama iz vlastite proizvodnje. Odlučite li se na kušanje divljači, obavezno probajte delicije od mesa jelena i međimurske svinje mangulice. U ponudi su jelen u umaku od šumskog voća s domaćim šiškrlima, odrezak jelena s gastrique umakom i odrezak međimurskog jelena s kruškom u crvenom vinu, a od mangulice kušajte meso ‘z tiblice, kobasice, domaće raviole punjene svježim sirom, koprivom i umakom od špeka i kozjeg sira, marinirani kotlet i paprikaš.

Na meniju ćete pronaći i domaće tjestenine, kruhove, peciva, paštete i namaze, a domaću mozzarellu isprobajte u kombinaciji s cherry rajčicom u obliku zalogajčića. Sve ćete ovo najbolje zaokružiti Shamperovim pjenušcem, a namirnice koje se u ponudi posebno ističu su domaće povrće i brašna iz lokalne proizvodnje.

Upoznajte kompleks Starog grada, uživajte u jelima, zasladite se Pavlovom tortom i počastite se tradicionalnom međimurskom kavom. Restoran je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 23 sata, a nalazi se na adresi Trg Republike 5, u sklopu povijesnog dvorca Zrinskih u Čakovcu.