Novosti

Tjedan restorana od 9. do 18.3.2018.

Od 9. do 18. ožujka restoran i vinarija Shamper pridružuje se višednevnom festivalu hrane u organizaciji Tjedna Restorana. Posjetitelji mogu uživati u meniju od tri slijeda po cijeni od svega 100 kn.Rezervirajte stol na broj telefona 099 2530 948 ili putem e-maila info@shamper.hr


Spravljanje jela prema posebnoj recepturi

Stari grad Zrinskih... Unutar zidina ovog najvrjednijeg kulturno-povijesnog spomenika u Međimurskoj županiji krije se restoran i vinarija Shamper.
Po čemu smo toliko posebni? Iako se diljem prelijepog nam Međimurja mogu naći razni restorani, pubovi pa i kleti s raznovrsnom ponudom jela, ono što nas čini posebnim je vrhunski jelovnik pripremljen od domaćih lokalnih namirnica.
Tako u Shamperu možete upoznati sve čari domaće kuhinje. Ovdje su jela od divljači od kojih se ističu vrhunske mesne delicije međimurske svinje mangulice i jelena zatim domaći šiškrli, ravioli i razne vrste peciva pripremljena od brašna iz lokalne proizvodnje. O domaćem povrću da ni ne govorimo!
Jer domaće je ipak domaće! To je naš moto! Iako je primamljivo koketirati sa svjetskom kuhinjom, kao što su kineska, meksička ili pak indijska, domaću hranu ne može išta zamijeniti. Svježi sir i špek, meso ‘z tiblice, gibanica i knedle, samo su neka od lokalnih međimurskih jela koje volimo pripremati. A i priznajte da vas samo jedan zalogaj ovih jela može utopliti oko srca i vratiti vas u djetinjstvo.
Osim što pokušavamo našu kuhinju napuniti sa što više domaćih namirnica, jedan od izazova nam je i pripremati autohtonu hranu iz 16. stoljeća, točnije iz doba kada su gradom vladali Zrinski. Zrinski su za međimursku povijest od velike važnosti jer su Međimurjem i utvrđenim gradom Čakovcem vladali od 1546. godine pa sve do kraja 17. stoljeća.
Na dvoru velikaša se, naravno, jelo kako to i dolikuje velikašima što vidimo iz našeg omiljenog štiva po imenu “Kuharska knjiga Čakovećkog dvora obitelji Zrinski”. Zahvaljujući našim chefovima, napokon su otkriveni davno zaboravljeni recepti poput jelena u papru, štuke kao lososa i juhe od fazana.
Ako želite kušati jela koje je volio i sam Zrinski, dođite do nas! Poziv vrijedi i za domaću hranu pripremljenu od lokalnih namirnica!

Rezervirajte stol slanjem maila na info@shamper.hr ili putem telefona 040/390-777 i prepustite se gastronomskih užitcima.


Večera Zrinskih u Shamperu vraća u davna vremena

Vratite se s nama u povijest. U vrijeme kada su Međimurjem vladali Zrinski!

Večera Zrinskih unikatan je koncept u kojem se prizivaju prošla vremena. U samom središtu je jelovnik od 5 sljedova pripremljen prema originalnoj recepturi iz stare međimurske kuharice “Kuharska knjiga Čakovečkog dvora obitelji Zrinski” iz 17. stoljeća.
“Budući da se Shamper nalazi u samom srcu Starog grada Zrinski, u okruženju u kojem se nadopunjuju povijest, tradicija i moderni izričaj, krenuli smo u izazov pripremanja hrane po originalnoj recepturi iz doba velikaša” - riječi su chefova iz Shampera Nakon listanja nekoliko stotina strana stare kuharice i isprobavanja gastronomskih okusa, uspjeli smo izdvojiti jela koja će vas od reda oduševiti i vratiti u povijest. Evo što vas sve očekuje!Na kraju vas sve pozivamo da u subotu 20.01. s početkom u 18:00 sati dođete u Shamper te da otputujete s nama u doba velikaša i da obogatite nepce povijesnim užitcima. Rezervirajte stol na broj telefona 099 2530948 ili putem e-maila info@shamper.hr Uživajte u srcu Čakovca, Perivoju Zrinski, i spremite nepce za enogastronomski doživljaj za kakav se rijetko pruža prilika!


Vrhunski ručak za vrhunski biznis, moto je petkom u našem restoranu!

Nakon toliko uloženog vremena i truda, napokon ste uspjeli dogovoriti poslovni sastanak. Možda se radi o klijentu vaših snova. Možda su to vaši šefovi. A možda savršeni potencijalni partner. Tko zna! No ovako i onako je to nebitno. Poslovni sastanak je poslovni sastanak i iz njega uvijek želite izaći kao pobjednik.

A kako dogovoriti poslovni sastanak? Najuspješniji sastanci su oni licem u lice što znači da Skype i telefonski pozivi nisu najbolje rješenje. S druge strane, neudobni konferencijski stolovi i stolice u poslovnom uredu ili kratka kava u susjednom kafiću opet nisu najbolje rješenje za sklapanje posla. Rješenje se krije u poslovnim sastancima koji se odvijaju na ležernom ručku!

Zato umjesto online sastanaka gdje veza non-stop ‘puca’ i uštogljenih uredskih sastanaka, rezervirajte biznis ručak u Shamperu! Jer kako bi rekli naši stari - praznog želuca ne može se razmišljati, a kamoli sklopiti posao! Ukusan jelovnik, kvalitetna ponuda pića i još bolja usluga čekaju vas rezervacijom slanjem maila na info@shamper.hr ili putem telefona 040/390-777.


Pjenušac iz Shampera - idealan i kao božićni poklon

Mjeseci se izmjenjuju poput listova omiljene knjige, i prosinac je već pred vratima. Počinje razdoblje iščekivanja svima omiljenog blagdana. S prvim snijegom krajolik poprima zadivljujuće šare, a upravo je divljenje osjećaj koji izaziva pogled na čakovečki Stari grad iz Perivoja Zrinskih.

U srcu hladne plemenitaške kule sakrio se kutić pun topline, znanja, profinjenosti i dobre volje. Bistro i vinarija Shamper nudi jedinstveno enogastronomsko iskustvo kakvo ćete zauvijek pamtiti. Osim ukusnih jela, nastalih prema formuli koja zbraja kvalitetne namirnice lokalnih proizvođača sa znanjem, posebnu priču pripovijedaju i Shamperovi pjenušci.

Ta priča počinje kad je jedan eminentni međimurski poduzetnik odlučio iskoristiti vještine i iskustvo prikupljeno na putovanjima u francusku regiju Champagne. Upogonio je i znanje koje posjeduje u području proizvodnje vinarske opreme. Veliki broj njegovih poslovnih partnera otprije su sačinjavali francuski proizvođači šampanjaca, a on je navedene prednosti pretočio u Shamper, izvrstan pjenušac i fenomenalno mjesto za prikupljanje lijepih gastronomskih i enoloških iskustava. Sama proizvodnja pjenušaca ne zbiva se u prostorima palače Zrinski, no tamošnji podrumi predstavljaju idealno mjesto za drugo, završno vrenje, a pjenušci se u boce pune samo za potrebe bistroa i vinarije Shamper.

Posjetite ovo unikatno mjesto u Starom gradu u Čakovcu! Rezervirajte mjesto slanjem poruke na e-mail info@shamper.hr ili putem telefona na 040/390-777.